Videospeler inladen...

Mailverkeer via Outlook ligt nog altijd plat, waarschijnlijk enkel beperkt aantal bedrijven getroffen 

Door een storing bij computergigant Microsoft zijn er problemen met het mailverkeer via Outlook. Gebruikers kunnen daardoor geen mails versturen of ontvangen. De problemen zijn begonnen in de loop van de ochtend en doen zich voornamelijk voor bij bedrijven en grote organisaties die een bedrijfsversie van Office 365 gebruiken. Microsoft probeert de storing zo snel mogelijk te verhelpen.

Al sinds 10 uur deze ochtend komen er op de website allestoringen.be meldingen binnen van problemen met Outlook. De meldingen komen vanuit verschillende Europese landen, maar vooral België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk lijken hinder te ondervinden. Al komen er ook wel meldingen vanuit andere Europese en zelfs Amerikaanse steden.

"Het valt op dat er nu ook meldingen komen van de oostkust van de Verenigde Staten", zegt Pieterjan Van Leemputten, journalist van Datanews in "De Wereld Vandaag". "Het zou kunnen dat het toch een wereldwijd probleem is dat we nu nog niet zien door het tijdsverschil."

Microsoft bevestigt dat er inderdaad problemen zijn met de professionele versie van "Office 365", het pakket programma's dat werkt vanuit de cloud en waar Outlook een onderdeel van is. Daardoor ondervinden een beperkt aantal bedrijven en grote organisaties hinder. Privé-gebruikers zouden  volgens Microsoft geen problemen hebben met hun mailbox.

Het bedrijf is ondertussen op de hoogte waar het probleem zich precies bevindt en doet er alles aan om het zo snel mogelijk op te lossen. Een precieze timing kunnen ze echter niet geven.

Meest gelezen