Video player inladen...

Nieuwe trajectcontroles lopen vertraging op

De 60 nieuwe trajectcontroles die normaal gezien dit jaar actief moeten worden in Vlaanderen, dreigen vertraging op te lopen. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. Het gaat onder meer over de trajectcontrole op de E19 in de Craeybeckxtunnel. Die zou normaal gezien in februari actief worden. Maar door een probleem bij de federale politie loopt het project vertraging op.

De trajectcontroles installeren is een bevoegdheid van het Vlaams Gewest, maar het flitsen is een taak van de federale politie. En daar zijn er technische problemen.

De precieze oorzaak ligt bij een tekort aan connectoren om de foto's van de overtreders te kunnen maken. "Omdat er een nieuwe overheidsprocedure is opgestart om die connectoren aan te kopen, zou het wel eens maanden kunnen duren voor de trajectcontroles effectief in werking kunnen treden", zegt Kamerlid Koenraad Degroote (N-VA).

De kans dat de trajectcontrole in de Craeybeckxtunnel van start kan gaan in februari, zoals eerder was aangekondigd, lijkt zeer klein, al wil niemand dat formeel bevestigen.

Bekijk de reportage over de trajectcontroles uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen