Twee mannen opgepakt die mogelijk terreurdaad planden

De federale gerechtelijke politie van Luik heeft twee mannen opgepakt die vermoedelijk een terreurdaad aan het voorbereiden waren. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. 

Volgens het federaal parket zijn er in totaal drie mensen opgepakt, van wie er twee onder aanhoudingsbevel zijn geplaatst voor deelname aan de activiteiten van een terreurgroep en voorbereidende handelingen voor een terreurdaad. Er is nog geen duidelijkheid over de manier waarop het tweetal zou hebben willen toeslaan.  

Eventuele banden met terroristische groepen wordt onderzocht

Eric Van Duyse, federaal parket

"De juiste methode waarmee ze wilden toeslaan, is nog niet duidelijk en maakt voorwerp uit van verder onderzoek", zegt Eric Van Duyse, woordvoerder van het federaal parket. "Ook hun eventuele banden met bepaalde terroristische groepen worden nog verder onderzocht."

Meest gelezen