Actiris breidt jongerengarantie uit naar alle nieuwe ingeschrevenen

Het beheerscomité van Actiris heeft beslist om de jongerengarantie uit de breiden tot alle nieuwe ingeschreven werkzoekenden. Het aantal werkzoekenden die daardoor in aanmerking komen voor de maatregel stijgt daarvoor van een 10.000 tot 12.000 naar 24.000 per jaar. Dat bevestigt de woordvoerder van de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst.

De jongerengarantie houdt in dat iedereen die zich bij Actiris inschrijft, de garantie heeft dat hij of zij binnen de zes maanden een opleiding, een stageplaats of een job aangeboden krijgt. De uitbreiding van het aantal rechthebbenden leidt tot extra kosten voor personeel en begeleiding. Zo is er nood aan 15 bijkomende tewerkstellingsconsulenten. 10 daarvan zullen bij andere diensten van Actiris gehaald worden, 5 mensen zullen bijkomend aangeworven worden. Actiris heeft voor de financiering een enveloppe van 900.000 euro bekomen van minister van Werk Didier Gosuin (MR).

Daarnaast doet Actiris ook bijkomende investeringen van zo'n 750.000 euro in IT om tijd te kunnen vrijmaken voor de werkzoekenden die echte persoonlijke begeleiding nodig hebben. Zo wordt ingezet op een carrière-app, een uniek dossier en een soort elektronische cv waarin de werkzoekende alle nuttige informatie kan opslaan.

Actiris sleutelt tot slot ook aan de manier van werken. Zo werd besloten om meer op afspraak te werken en bijkomende investeringen te doen in personeelsopleidingen.

Meest gelezen