Agent opgepakt in dossier humanitaire visa

Het gerecht heeft een agent opgepakt in het onderzoek naar mogelijke misbruiken bij het verstrekken van humanitaire visa. Dat meldt het Nieuwsblad en is aan onze redactie bevestigd.

De zaak ging aan het rollen toen er geruchten opdoken dat het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA) geld zou hebben gevraagd aan Syrische vluchtelingen voor het verkrijgen van een humanitair visum. Het zou gaan om meerdere duizenden euro. Kucam onkent dit ten stelligste, maar is door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld.

Welke rol de nu opgepakte agent in de zaak speelt, is nog niet duidelijk.  De federale politie en het parket van Antwerpen, waar het onderzoek wordt gevoerd, geven voorlopig geen commentaar op het nieuws.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen