Video player inladen...

Al 59 doden in Indonesische provincie Zuid-Sulawesi door regen en aardverschuivingen

In Indonesië zijn op het eiland Sulawesi al zeker 59 lichamen geborgen na zware regenval en aardverschuivingen. De provincie Zuid-Sulawesi, of Zuid-Celebes, staat samen met een deel van de hoofdstad Makassar onder water. Er zijn ook nog zo'n 25 inwoners vermist.

Na zware regenval de laatste dagen heeft de overheid, uit vrees voor een dambreuk met nog ernstiger gevolgen, de sluizen van een belangrijke dam in het district Gowa opengezet. Daardoor kwam een deel van Zuid-Sulawezi onder water te staan. Zo'n 3.400 inwoners werden dakloos en moesten naar opvangcentra worden gebracht. 

Volgfens de Dienst voor Rampenbestrijding gaat het om de zwaarste overstromingen die de regio ooit meemaakte.

Meest gelezen