Videospeler inladen...

Anuna De Wever: "Schauvliege moet zich niet gesterkt voelen; we zijn het compleet oneens met haar beleid"

Minister Joke Schauvliege (CD&V) moet zich helemaal niet gesterkt voelen door het klimaatprotest van de voorbije weken, ze moet een veel ambitieuzer beleid voeren. Dat zegt Anuna De Wever, de jonge organisator van het scholierenprotest tegen het klimaatbeleid, aan VRT NWS.

"Minister Schauvliege moet zich niet echt gesterkt voelen in haar beleid omdat wij het compleet oneens zijn met haar beleid", zegt Anuna De Wever. "We willen  dat er veel meer ambitie komt, en niet méér van hetzelfde. We willen een echt klimaatplan tegen 2050, waardoor we de doelstellingen halen. Nu is dat niet zo."

"Ik heb van haar gehoord dat ze puntjes heeft als een vliegtuigtaks. Ik ben daarvoor. Maar steek dat geld alsjeblieft in het openbaar vervoer", zegt De Wever. En er is meer. Er moet ook iets gedaan worden aan de vleesconsumptie, want dat is een heel grote reden van vervuiling en dat maakt je ecologische voetafdruk enorm." Statiegeld voor wegwerpverpakkingen is ook oké voor haar. "Absoluut, maar dat zijn bijdingen."

Dat Schauvliege met 300 jongeren wil gaan praten, vindt Anuna weinig efficiënt. "Ze zou beter 300 klimaatexperts uitnodigen die met haar in debat kunnen gaan."

Er moet dringend meer bewustzijn komen bij de dames en heren uit de politiek. "Het is zo'n groot probleem. We moeten dat groot aanpakken. We moeten dat snel aanpakken."

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen