Ecolo vraagt ontslag van directie Molenbeekse huisvestingsmaatschappij

Sarah Turine, de kopvrouw van Ecolo in Sint-Jans-Molenbeek, eist het ontslag van de directeur-generaal van de directeur van huisvestingsmlaatschappij "Le Logement Molenbeekois". Eerder deze week bracht een audit in opdracht van het Brusselse Gewest algemeen wanbeheer bij de huisvestingsmaatschappij aan het licht. Volgens de Franstalige omroep RTBF heeft het parket inmiddels een onderzoek ingesteld.

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek vraagt Ecolo het ontslag van de directie van "Le Logement Molenbeekois". Het gaat om directeur-generaal Alain Bultot en directeur Michel Eylenbosch, die volgens kopvrouw Sarah Turine verantwoordelijk zijn voor het wanbeheer bij de huisvestingsmaatschappij en niet inzien hoe erg de toestand er is.

"Zo'n houding is niet goed voor het onderzoek", vindt Turine. Ze vraagt dat de twee topmannen opstappen om meer klaarheid in de toestand bij "Le Logement Molenbeekois" te kunnen brengen.

Intussen heeft ook het parket een onderzoek naar het wanbeheer ingesteld. Eerder deze week had de bevoegde Brusselse minister Céline Fremault de toezichthoudende Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) gevraagd om het beheer van "Le Logement Molenbeekois" over te nemen en naar het gerecht te stappen. Daarop had de BGHM het dossier overgemaakt aan het parket.

Bruzz kon de definitieve resultaten van de audit inkijken. Daarin gaat het onder meer over aankoopprocedures die niet gevolgd worden, een willekeurig loonbeleid en een stockbeheer dat aanzet tot diefstal.

De Molenbeekse huisvestingsmaatschappij beheert ruim 3.300 sociale woningen en is de op twee na grootste openbare vastgoedmaatschappij van het Brussels Gewest.

Meest gelezen