Facebook wil chatdiensten Whatsapp, Instagram en Messenger integreren

Binnenkort zou je vanuit Whatsapp een berichtje kunnen sturen naar iemand op Messenger. Of dat is toch het plan van Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook. Hij wil de verschillende chatdiensten Messenger, Whatsapp en Instagram integreren in elkaar. Volgens "The New York Times" zou de vernieuwing vanaf volgend jaar ingaan.

Mark Zuckerberg, de eigenaar van zowel Facebook als Instagram en Whatsapp, is van plan om de verschillende chatdiensten Messenger, Whatsapp en Instagram te laten communiceren met elkaar. Daardoor zouden gebruikers van de ene app berichtjes kunnen sturen naar gebruikers van de andere app, zonder een account van de drie verschillende apps te moeten hebben. De aparte apps blijven wel gewoon los van elkaar bestaan. 

"Mensen willen snel, simpel en in alle privacy willen chatten met elkaar", zegt een woordvoerder van Facebook. "Daarom willen we dat vrienden en familie elkaar beter kunnen bereiken over onze verschillende netwerken heen." Met deze stap hoopt Zuckerberg gebruikers vooral zoveel mogelijk bij zich te houden.

Facebook belooft te werken aan een end-to-end encryptie voor de drie verschillende chatdiensten. Dat wil zeggen dat de berichten die je verstuurt van verzender tot ontvanger digitaal versleuteld worden en niemand anders de inhoud kan meelezen. Enkel bij Whatsapp is dat nu al het geval.

Volgens de krant "The New York Times" zijn de eerste, technologische stappen al genomen om de chatdiensten met elkaar te laten samenwerken. Vanaf eind dit jaar, begin volgend jaar zou je dan de eerste berichten moeten kunnen versturen tussen de drie apps.