Video player inladen...

Groen strikt 11.11.11-directeur Bogdan Vanden Berghe als wit konijn voor verkiezingen

Bogdan Vanden Berghe (2e van links op foto), directeur bij de ngo 11.11.11, krijgt een prominente plaats op de Antwerpse Kamerlijst van Groen voor de federale verkiezingen van 26 mei. Hij is een van de drie witte konijnen die de partij vandaag heeft voorgesteld. De twee anderen zijn de Vilvoordse deradicaliseringsambtenaar Jessica Soors en Chris Steenwegen, directeur bij Natuurpunt.

Bogdan Vanden Berghe staat al 15 jaar aan het hoofd van de ngo-koepel 11.11.11. Hij wil zich naar eigen zeggen profileren op migratie, klimaat en rechtvaardigheid, overigens thema's waarrond ook 11.11.11 actief is. Welke plaats hij op de lijst krijgt, is nog niet duidelijk, maar het gaat om een prominente plaats.

“Ik wil het kamp van politici versterken dat op zoek gaat naar oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen", aldus Vanden Berghe. "Oplossingen die de bevolking geruststellen in plaats van angst aanjagen. De afgelopen jaren zie je de opkomst van het populisme in de wereld, maar ook in België." Volgens Vanden Berghe is er nood aan meer eerlijkheid, en daar wil hij zich voor inzetten.

Naast Bogdan Vanden Berghe heeft Groen ook nog twee anderen kunnen strikken om een overstap naar de politiek te maken. Het gaat om Jessica Soors, deradicaliserings­ambtenaar in Vilvoorde, en Chris Steenwegen uit Herent, die de voorbije 7 jaar directeur van Natuurpunt was.

Voor de rest bevestigde Groen de twee Antwerpse lijsttrekkersplaatsen: partijvoorzitter Meyrem Almaci trekt de Vlaamse lijst, Kamerlid Kristof Calvo de lijst voor de Kamer.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen