Videospeler inladen...

Indiase vrouw laat woning van architect Victor Horta in zijn oude glorie herleven

Victor Horta is zonder twijfel een van de bekendste Belgische architecten van eind 19e begin 20e eeuw. Maar in het centrum van Brussel zijn er nog maar weinig huizen van hem bewaard gebleven. Hotel Frison in de Lebeaustraat aan de Zavel is er één van. De woning is zopas in zijn oude glorie hersteld door Nupur Tron Chowdhry, een Indiase vrouw die aanvankelijk niet eens doorhad wat voor woning ze gekocht had. 

Nupur werd op slag verliefd toen ze hier enkele jaren geleden voor het eerst op bezoek kwam . En dat had ook te maken met haar Indische roots.

"De fresco's, de motieven, de kleur, het marmer, allemaal elementen uit mijn ouderlijk huis. Het voelde aan alsof ik terug in mijn jeugd was", vertelt de vrouw.

Nupur kocht het huis, ook al had ze nog nooit van Horta of de art nouveau gehoord, en liet het in versneld tempo renoveren. Nu wordt er in het huis ook gewoond en geleefd. "Het is geen levend museum, waar je nergens aan mag komen", zegt Nupur. "Het is erg leefbaar, een gezellige cocon."

Meest gelezen