Wat doet Jeff Bridges als "The Dude" op Twitter? Het gespeculeer is begonnen

Fans van de film "The big Lebowski" zijn in de ban van een filmpje dat acteur Jeff Bridges op Twitter gepost heeft. Daarin kruipt hij opnieuw in de huid van "The Dude", het personage dat hem een cultstatus bezorgde. Komt er dan toch een sequel of wil "The Dude" ons iets anders vertellen? Daarvoor is het afwachten tot zondag 3 februari.

In "The big Lebowski" van de broers Joel en Ethan Coen staat de niksnut Jeffrey Lebowski, bijgenaamd "The Dude", centraal. Hij wordt door gangsters per ongeluk aangezien voor de miljonair Jeffrey Lebowski, bijgenaamd "The big Lebowski". "The Dude" haalt zijn bowlingvrienden erbij om wraak te nemen. De film verscheen in 1998 en geniet intussen een cultstatus, net als "The Dude", vertolkt door Jeff Bridges.

Fans speculeren al jaren over de terugkeer van "The Dude" en zijn dankzij een cryptisch filmpje dat Jeff Bridges op Twitter postte, weer helemaal in de ban. Jeff Bridges, helemaal de slobberige, excentrieke "Dude", met de boodschap: "Can't be living in the past, man", vrij vertaald, "Je kan niet in het verleden blijven hangen, kerel". En een datum: 3 februari 2019.

Het filmpje is in amper 12 uur tijd meer dan 6 miljoen keer bekeken en op sociale media kunnen de fans hun enthousiasme en ongeduld amper bedwingen. Suggereert Bridges hier dat er een nieuw project in de maak is rond "The Dude"? Het is iets waar druk over gespeculeerd en op gehoopt wordt.

En wat gebeurt er op zondag 3 februari? Het is dan de Super Bowl, de finale van de American football-competitie, waarop het openbare leven in de VS zowat stil ligt. Het is niet alleen een hoogmis van de sport, maar ook van de celebs en een absoluut kijkcijferkanon. Filmpjes tijdens de reclame worden duur verkocht. Dat "The Dude" in een van die filmpjes zijn opwachting maakt, lijkt voor de hand te liggen.  

Regisseurs Joel en Ethan Coen lieten in 2016 al verstaan dat er geen vervolg op "The big Lebowski" zou komen. Komt daar nu toch verandering in? Of heeft Jeff Bridges een andere boodschap, en welke mag dat dan zijn? De fans hebben nog een dikke week de tijd om daarover te speculeren.

Bekijk hier de trailer van "The big Lebowski" (1998)

Meest gelezen