"Joe is de internettrol die in ieder van ons zit"

Enkele weken geleden reageerde acteur Penn Badgley, die rol van Joe speelt in de immens populaire Netflix-thrillerserie "You", nog verbolgen dat zijn personage op sociale media zo begeerd werd. Badgley speelt in "You" immers de rol van een stalker met een psychotisch kantje die er niet voor terugdeinst een moord te begaan om zijn geliefde voor zich alleen te hebben. Toch leek de 32-jarige acteur, die wereldberoemd werd als Dan Humphrey in "Gossip girl", gisteren in een interview op nieuwswebsite Today een uitleg te hebben voor de aantrekkingskracht van zijn personage.

Badgley reageerde verontwaardigd op onder meer volgende opmerkingen over zijn personage in "You", de serie die in de eerste week na de release op Netflix al door meer dan 40 miljoen accounts opgevraagd werd:

"Plots ben ik erg beroemd en het enige wat ik daarvoor moest doen was mensen te vermoorden. Wie houden jullie eigenlijk voor de gek?", liet Badgley via zijn eigen sociale media nog weten, als antwoord op de voor hem verontrustende adoratie van Joe.

Maar gisteren had hij voor die bewondering toch een uitleg op de nieuwswebsite Today: "Ik zie mijn personage niet als iemand die in het echte leven voorkomt. Ik zie hem eerder als een voorstelling van dat deel in ons waarmee we onszelf kunnen identificeren. Dat deel is juist de internettrol in ons. Dat deel geeft juist het slachtoffer de schuld van alles. Dat deel voelt zich onaantastbaar en is blind. Dankzij dat gedeelte zouden we ons in hem kunnen herkennen."

"Joe is eigenlijk een simpele ziel, eerder middelmatig. Ook al komt hij volledig bezitterig en obsessief over, toch is hij er zelf van overtuigd dat hij het allemaal uit echte liefde doet", besloot Badgley alvast.

Van "You" is in ieder geval een tweede seizoen besteld. Wat opzienbarend is, omdat de serie enkele maanden geleden eerst op de Amerikaanse zender Lifetime uitgezonden werd, maar daar grandioos flopte. Het Netflix-publiek kon de serie duidelijk des te meer smaken.

Meest gelezen