Video player inladen...

Outlook-problemen lijken opgelost, mailverkeer in bedrijven komt weer op gang

De problemen met het mailprogramma Outlook lijken stilaan onder controle. Bijna twee werkdagen lang was het mailverkeer in bedrijven over heel Europa verstoord. Het zou gaan om een defect in één van de datacenters van fabrikant Microsoft. Het is wel nog altijd niet duidelijk hoeveel gebruikers getroffen zijn.

De problemen bij Outlook begonnen gisterochtend en waren tot deze namiddag voelbaar. Voorlopig lijkt het mailverkeer nu toch weer normaal te verlopen, maar het is niet duidelijk of de problemen definitief van de baan zijn. Mails kunnen nog met vertraging binnenkomen.

Microsoft meldde gisteravond al dat het een oplossing had gevonden, maar sinds deze ochtend kwamen er opnieuw meldingen binnen van storingen op de website allestoringen.be. Die kwamen, net als gisteren, vooral uit België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Maar ook andere Europese steden ondervonden hinder.

Het is niet bekend hoe groot de omvang van de problemen precies geweest is. En nog steeds communiceert Microsoft slechts in zeer beperkte mate. De computergigant liet wel weten dat de storing zich enkel voordeed bij bepaalde gebruikers die met de professionele versie van Office 365 werken, het pakket programma's dat vanuit de cloud draait en waar Outlook een onderdeel van is. Privégebruikers zouden dus geen problemen ondervonden hebben.

De storing zou zich hebben voorgedaan in één van de datacenters van Microsoft. Door die storing kon het mailprogramma Outlook geen verbinding maken met de servers van Microsoft. De precieze oorzaak is niet bekend. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen