Video player inladen...

Start assisenproces over dodelijke steekpartij in Brugge

Vandaag start het assisenproces over een dodelijke steekpartij in Brugge van bijna vijf jaar geleden. Toen is Mikey Peeters (19) doodgestoken op de Markt van Brugge.

Mikey Peeters was uitgeweest met vrienden en was op weg naar huis, samen met zijn beste vriendin. De twee kwamen op de Markt twee jongemannen tegen. Die riepen iets naar hen en hadden een mes bij. Het kwam tot een schermutseling en één van de twee mannen heeft Peeters uiteindelijk met het mes doodgestoken.

Franky Baert, de advocaat van het meisje, vertelt het zo: "Ze is plotseling in een schermutseling terechtgekomen tussen haar vriend en de twee andere mannen. Zij komt erbij terwijl een van de mannen staat te duwen en te trekken aan Mikey Peeters. Plots komt er ook een mes tevoorschijn. Dat mes valt op de grond, zij raapt het op en gooit het terug weg. Eigenlijk beseft ze niet goed wat er is gebeurd. Het was een overrompeling, ze kan het niet goed plaatsen."

Het meisje is kroongetuige tijdens het proces volgende week. Ze zal vertellen wat zij zich nog allemaal van de fatale nacht herinnert. Ze heeft het al bijzonder moeilijk gehad de voorbije jaren maar wil absoluut het hele proces volgen.

Hoofdverdachte gevlucht

Na de steekpartij zijn de twee mannen weggevlucht. De man die de messteken gegeven zou hebben, is een Tsjetsjeen die in Oostende woonde. Hij is de hoofdverdachte. Maar hij is na de steekpartij naar Tsjetsjenië gevlucht en woont daar nog altijd. Hij staat nu bij verstek terecht.

De mededader verschijnt dus alleen voor het hof van assisen. En dat is niet naar de zin van de ouders van het slachtoffer. Hun advocaat Jef Vermassen vreest dat hij alle schuld op de Tsjetsjeen zal schuiven. "Nu zullen we maar één versie horen. Het voordeel van de medebeklaagde is dat hij zo veel mogelijk "schuld" kan doorschuiven naar de hoofdverdachte die er toch niet is. Op die manier zal hij zijn vel proberen te redden."

Maandag wordt de mededader verhoord. Het proces zal een hele week duren, pas vrijdag zal het duidelijk zijn of en hoe hij wordt gestraft.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen