Video player inladen...

Honderdtal taxichauffeurs protesteren in Dworp, de woonplaats van minister van Mobiliteit Ben Weyts

Een honderdtal taxichauffeurs protesteren vanochtend in Dworp, de woonplaats van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). Dat doen ze uit ongenoegen met het taxidecreet, dat binnenkort door het Vlaams Parlement moet worden goedgekeurd.

Het taxidecreet moet volgens Weyts leiden tot "meer taxi's aan lagere prijzen". De federatie van taxibedrijven GTL, de socialistische transportvakbond BTB en het christelijke ACV Transcom, spreken in een gezamenlijke mededeling zelf van een "regelrechte slachting". De "radicale deregulering" door Weyts zal volgens de sector "het einde betekenen van duizenden, lokaal verankerde kmo's", klinkt het. "Tegelijkertijd zullen duizenden taxichauffeurs het moeten stellen met precaire arbeidsomstandigheden."

Uit protest rijden een honderdtal taxi's in de vroege ochtend door Dworp, een kleine deelgemeente van Beersel. Het Vlaams-Brabantse dorpje is de woonplaats van Weyts. "Zo tonen we aan de minister wat het concreet betekent om het aantal taxi's ongebreideld te laten groeien", klinkt het. 

De minister reageerde gisteren al "not amused". "De actievoerders zijn al herhaaldelijk uitgenodigd voor overleg. Op mijn kabinet dan, niet bij mij thuis", zei hij. "Wie denkt er nu dat je een minister in positieve zin beïnvloedt door hem en zijn familie in hun woonplaats te gaan intimideren?".

Herbekijk hieronder de reportage uit Het Journaal:

Video player inladen...

Meest gelezen