Treinverkeer tussen Leuven en Landen dit weekend onderbroken

Dit weekend werkt Infrabel vanaf zaterdagochtend 26 januari om 1.20 uur tot maandagochtend 28 januari om 4.30 uur aan de sporen, de perrons en de bovenleiding aan het station Tienen. Daardoor is er een heel weekend geen treinverkeer mogelijk tussen Leuven en Landen.

Sinds enkele maanden werkt Infrabel in Tienen aan de bovenleiding en de nieuwe bovenleidingspalen en dus ook dit weekend. Om veiligheidsredenen wordt er in Tienen ook ’s nachts gewerkt, daarbij probeert Infrabel de eventuele geluidshinder tot een absoluut minimum te beperken.

Door de werken zullen er dit weekend geen treinen rijden op de spoorlijn Leuven – Tienen – Landen, maar er zijn wel vervangbussen voorzien met stops in de tussenliggende stations/stopplaatsen van Vertrijk, Tienen, Ezemaal en Neerwinden. Maandag in de vroege ochtend zal de eerste trein opnieuw normaal kunnen rijden tussen Leuven en Landen en omgekeerd ook tussen Landen en Leuven.

Reizigers vinden meer info over de aangepaste treindienstregeling en de bussen op de website van NMBS.

Meest gelezen