"Waarom zou ik haar niet toestaan haar baby naar het werk mee te brengen?"

Het is niet altijd even makkelijk voor kersverse moeders om hun pasgeboren baby na enkele maanden al in een crèche of bij een onthaalmoeder af te zetten. En daarom koos dokter Elizabeth Baker, eigenares van het chiropractisch centrum voor nek- en rugklachten "Maryland Farms Chiropractic" in Brentwood, in de Amerikaanse staat Tennessee, voor een oplossing, waarmee werkneemster Melody Blackwell onmiddellijk akkoord was. De 27-jarige vrouw mocht haar baby Nora-Jo mee naar het centrum brengen. Een foto van de multitaskende jonge vrouw ging de afgelopen dagen viraal en werd opgepikt door diverse nieuwsmedia wereldwijd.

Op nieuwswebsite Yahoo Lifestyle en tv-zenders WPTV en NBC 2 gaven Baker en Blackwell meer uitleg over de regeling en over de foto, die nochtans al ruim een maand geleden op Facebook gepubliceerd werd:

Elizabeth Baker: "Ik heb de foto gepubliceerd op Facebook, omdat zoveel patiënten vroegen hoe het met Melody na de bevalling ging. Ze is immers 3 maanden in de praktijk afwezig geweest. Ik had nooit verwacht dat die foto zo’n respons wereldwijd zou oproepen."

"Het was mijn idee om de baby mee naar de praktijk te brengen, één keer per week, op dagen dat ze niet thuis werkt. Op die manier kon ze de wekelijkse vergaderingen met haar collega’s bijwonen. Vanaf het moment dat ze ons liet weten dat ze zwanger was, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. Dat was haar baby meebrengen, in het geval van Melody op maandag. We bieden haar die flexibiliteit aan, omdat we haar voor onze praktijk zo waardevol vinden. Dus waarom zouden we haar dit niet toestaan?"

Veel vrouwen kampen met eenzelfde probleem

Melody Blackwell: "Ik vond het geweldig dat me deze mogelijkheid werd aangeboden. Ik had daar nooit bij stilgestaan. Want het blijft moeilijk voor een kersverse moeder om haar kind al zo vroeg bij iemand anders achter te laten. Nu kan de baby op mijn schoot slapen, nadat ik haar borstvoeding gegeven heb. En ook al vraag ik er nooit naar, toch krijg ik steeds spontaan hulp aangeboden van collega’s. Wat het voor mij ook weer makkelijker maakt."

"Omdat er almaar meer buitenshuis werkende vrouwen zijn, kampen veel vrouwen met hetzelfde probleem. En dat probleem is niet altijd even makkelijk op te lossen."

Baker: "Ik begrijp goed dat een dergelijke oplossing niet in ieder bedrijf mogelijk is. Maar als men zich niet ergert aan babygehuil, dan moet deze sowieso overwogen worden. Bovendien houden werkneemsters zo meer over van hun maandloon, omdat ze de vaak hoge kosten van opvang uitsparen."

Meest gelezen