Video player inladen...

Klimaatmeisje Greta Thunberg in Davos: "Ik wil dat jullie de angst voelen die ik elke dag voel"

"Ik wil dat jullie handelen alsof het huis in brand staat." Het zijn de woorden van de 16-jarige Greta Thunberg op het Wereld Economisch Forum in Davos. De Zweedse tiener ijvert al maanden voor het klimaat en bracht vandaag een niet mis te verstane boodschap aan de politieke en economische elite. 

Greta Thunberg, 16 jaar, is de eerste "klimaatspijbelaar" en velen volgen haar voorbeeld, ook in ons land dus.

Dat heeft massaal de aandacht gewekt van de groten der aarde op het Wereld Economisch Forum in Davos in Zwitserland.  Zo wou de topvrouw van het Internationaal Muntfonds Christine Lagarde Thunberg absoluut spreken. Ze zei dat ze er alles aan zal doen om haar strijd te steunen.

Tijdens een heuse persconferentie las Thunberg een mededeling voor. Daarin riep ze op aan de financiële en politieke leiders om "te panikeren". "Jullie moeten de angst voelen die ik elke dag voel", zei ze.

Bekijk hier de beelden van de persconferentie:

Video player inladen...

Thunberg reisde met de trein van Zweden naar Zwitserland en was meer dan 30 uur onderweg. Deze video vertelt haar avontuur van de laatste 48 uur:

Video player inladen...

Meest gelezen