Videospeler inladen...

Filmwereld verliest componist Michel Legrand

In Parijs is de Franse componist Michel Legrand overleden. Legrand was jazzpianist maar is vooral bekend voor de filmmuziek die hij componeerde. Hij kreeg daarvoor in totaal 3 Oscars.

Michel Legrand werkte samen met de "groten der aarde", zoals Ray Charles, Frank Sinatra, Charles Trenet en Edith Piaf. Tijdens zijn 50 jaar lange carrière componeerde hij zo'n tweehonderd soundtracks voor films en televisieseries. Hij kreeg in totaal 3 Oscars en 5 Grammy Awards. 

Legrand kreeg zijn eerste Oscar kreeg voor de soundtrack van "The Thomas Crown affair", een film met Steve McQueen en Faye Dunaway in de hoofdrol. Ook voor de films "Summer of '42" en "Yentl" werd de muziek van Legrand telkens beloond met een Oscar.

Bekijk het overlijdensbericht van Michel Legrand uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen