Video player inladen...

Laura Tesoro en "Nachtwacht" winnen meerdere "K's" op Het Gala van de Gouden K's van Ketnet

Zangeres/presentatrice Laura Tesoro en de jongerenreeks "Nachtwacht" zijn de grote winnaars op "Het gala van de Gouden K's", de awardshow waarin de Ketnetkijkers hun helden in de bloemetjes zetten. Tesoro en de cast en makers van "Nachtwacht" zijn de enige twee genomineerden die elk twee "Gouden K's" naar huis nemen. Voor deze zesde editie is het Sportpaleis volledig volgelopen om 17 prijzen uit te reiken.

De "Gouden K's" zijn voor het eerst uitgereikt in een uitverkocht Sportpaleis. De voorbije jaren gebeurde dat in Paleis 12 in Brussel. Tijdens een feestelijke galashow met bekende gezichten zijn 17 trofeeën uitgereikt.

Laura Tesoro neemt twee "Gouden K's" mee naar huis: voor het tweede jaar op rij kiezen de Ketnetters haar als "tv-ster van het jaar". Tesoro wordt ook verkozen tot "Coole chick van 2018". De serie "Nachtwacht" is verkozen tot "Ketnetserie van het jaar", en de film "Nachtwacht: de poort der zielen" is "Film van het jaar".

JOKKO

Opvallende momenten

"Het gala van de Gouden K's" is afgetrapt door de vijf Ketnetwrappers: Sien, Thomas, Charlotte, Sarah en Sander. Charlotte Leysen en Sarah Mouhamou keren hiermee terug als wrapper nadat ze een tijdje afwezig waren: Leysen was met ziekteverlof, Mouhamou werd in het najaar voor de eerste keer moeder. Zij kregen een extra warm onthaal van het enthousiaste publiek.

Turnster Nina Derwael is niet enkel als uitreiker van een trofee het podium op gekomen, maar ze is ook zelf in de prijzen gevallen. Derwael mocht de Gouden K voor beste Ketnetserie uitreiken aan "Nachtwacht" én kreeg daarna zelf een trofee van K3. Voor haar wereldtitel op de brug met ongelijke leggers valt Derwael in de prijzen in de categorie "Sportmoment van het jaar".

JOKKO

Een overzicht van de winnaars:

 • Ketnet-serie van het jaar: Nachtwacht
 • TV-ster van het jaar: Laura Tesoro
 • Ketnet-ster van het jaar: Maureen Vanherberghen
 • Band van het jaar: Campus 12
 • Grave gast van het jaar: Eden Hazard
 • Coole Chick van het jaar: Laura Tesoro
 • Ketnet-acteur/actrice van het jaar: Nina Rey
 • Film van het jaar: "Nachtwacht: de poort der zielen"
 • Sportmoment van het jaar: WK-goud van turnster Nina Derwael
 • Internetvedette van het jaar: Dylan Haegens
 • Familieprogramma van het jaar: "De Buurtpolitie"
 • Song van het jaar: "Ellie" van Regi
 • Hype van het jaar: Het dansje op het nummer "Skibidi" van de Russische groep Little Big
 • Muziekster van het jaar: Niels Destadsbader
 • Ketnet-programma van het jaar: "Heldenland"
 • Game van het jaar: "Just dance 2019"
 • Ketnet-tekenfilm van het jaar: "Friend" van Heartlake city

"Het gala van de Gouden K's" wordt morgen integraal uitgezonden op Ketnet om 8 uur. De uitzending is ook te bekijken met VGT op woensdag 30 januari om 13.30 uur.

Bekijk het verslag van "Het Journaal" van de feestavond hier:

Video player inladen...
JOKKO

Meest gelezen