Het hoofdpodium van Tomorrowland, zoals het er vorig jaar uitzag
James Arthur Photography

Nog geen tickets voor Tomorrowland kunnen kopen tijdens de voorverkoop? Je hebt nog één kans

Liefhebbers van EDM ("electronic dance music") die vandaag een ticket voor de 15e editie van Tomorrowland wilden bemachtigen, konden maar beter om 11 uur of om 17 uur stipt klaar zitten aan hun computer. Na twee verschillende "voorverkooprondes" zijn intussen meer dan drie kwart van de 400.000 tickets voor beide festivalweekends de deur uit. Maar wie voorlopig naast een ticket heeft gegrepen, heeft volgende week zaterdag nog een ultieme kans. 

Vanmorgen om 11 uur kregen de Belgische festivalgangers traditiegetrouw eerst de kans om hun tickets te kopen. Hoewel Tomorrowland bezoekers uit de hele wereld lokt, blijft de helft van de tickets voorbehouden voor landgenoten. Dit jaar gaat het om 200.000 tickets, gespreid over twee festivalweekends, van 19 t.e.m. 21 juli en van 26 t.e.m. 28 juli.

Die eerste helft van de tickets ging op anderhalf uur de deur uit. Wie tickets wilde bestellen, moest zich vooraf registreren op de website van Tomorrowland, door een persoonlijke account aan te maken. Enkel wie zich vandaag met zo'n account inlogde, kon deelnemen aan de ticketverkoop.

"We hebben gemerkt dat er zich voor de start van de voorverkoopronde al 30% meer Belgen hadden geregistreerd. Een verklaring daarvoor hebben we niet", zegt woordvoerder Debby Wilmsen. "Meer preregistraties: dat betekent meer volk in de digitale wachtrij tijdens de ticketverkoop zelf. Daarom duurde het vanmorgen iets langer om de verkoopsprocedure volledig te doorlopen."

Volgende week zaterdag bieden we het laatste deel festivaltickets - zo'n 70.000 - wereldwijd te koop aan.

Debby Wilmsen, woordvoerder Tomorrowland

Belgen voor wie de ticketverkoop vanmorgen op een sisser uitdraaide, konden om 17 uur opnieuw hun kans wagen, tijdens de tweede voorverkoopronde. In de vooravond werden er via die weg een kleine 100.000 tickets te koop aangeboden, voor festivalgangers wereldwijd én aan voorverkooptarief. In minder dan een uur tijd raakten ook deze tickets uitverkocht. 

Wie ook bij deze tweede voorverkoopronde uit de boot is gevallen, kan volgende week voor de laatste keer zijn kans wagen. Op zaterdag 2 februari worden om 17 uur de resterende tickets verkocht tijdens de wereldwijde verkoop. Maar dan betaal je wel iets meer: een combiticket voor drie dagen kost dan 293 euro, tegenover 249 euro in voorverkoop. En ook een dagpas wordt met 109 euro tegenover 105,50 euro iets duurder.

"De resterende tickets worden apart verkocht via de "Global journey's": de speciale vluchten en reizen doorheen Europa die vooral door festivalgangers van buiten Europa worden geboekt. Traditioneel verwelkomen we zo jaarlijks ongeveer 30.000 bezoekers", legt Wilmsen uit. "We houden ook vast aan onze burenverkoop: inwoners van Boom en Rumst hebben begin deze week al de kans gehad om hun tickets te bestellen. Zo zullen we uiteindelijk 400.000 bezoekers verwelkomen in De Schorre, gespreid over de twee festivalweekends."

Meest gelezen