Treinverkeer op noord-zuid­verbinding tijdlang onderbroken door rook­ontwikkeling, politie onderzoekt piste brandstichting

Het treinverkeer is vanochtend een tijdlang onderbroken geweest tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid door rookontwikkeling in een tunnelkoker ter hoogte van het station Brussel-Congres. Dat meldt Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel. De situatie is intussen onder controle. De oorzaak van de brand is voorlopig niet bekend, maar de politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

De rookontwikkeling ontstond in een van de drie kokers met twee sporen. In een tweede koker zijn dit weekend werkzaamheden aan de gang in het kader van de modernisering van de noord-zuidverbinding. Die werken werden stilgelegd, en ook in de derde tunnelkoker werd het treinverkeer onderbroken. De brandweer kwam ter plaatse en het rook- en ventilatiesysteem dat vorig jaar werd geïnstalleerd was in werking, zegt Petit.

Meest gelezen