No reproduction without credit line!

Hasseltse is "Leerkracht van het jaar" in Nederland

De Belgische Chantal Goedertier, die lesgeeft in Amsterdam, is zaterdag uitgeroepen tot Leerkracht van het Jaar in Nederland in de categorie Speciaal Onderwijs.

Er waren in totaal 12 genomineerden. Die werden gekozen uit een voorselectie van 40 voorgedragen leraren. De 4 uiteindelijke winnaars, voor de categorieën primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en MBO, ontvingen hun titel uit handen van minister van Onderwijs Arie Slob. 

Speciaal Onderwijs

De Leraar van het Jaar in het segment Speciaal Onderwijs is Chantal Goedertier van Altra met de Bascule uit Amsterdam. Ze wordt geprezen om haar kracht om leerlingen te laten landen en zich veilig te laten voelen.  "Ze laat leerlingen kennismaken met een wereld die ze daarvoor niet kenden en ze zoekt naar samenwerking tussen jeugdhulp en het reguliere onderwijs", aldus de jury.

Meest gelezen