Deze video is beschikbaar op

Jan Jambon (N-VA): "Ik droom echt niet elke nacht over confederalisme"

N-VA trekt de komende verkiezingen weer met het confederalisme als een van de belangrijkste programmapunten naar de kiezer. Ook in de ogen van federaal lijsttrekker Jan Jambon is dat het middel - "en geen doel op zich" - om heel wat constructiefouten in de staatsstructuur op te lossen. Bekijk hier het interview met Jambon in "De zevende dag".

Tijdens de eerste van vier zogenoemde "V-dagen", die dienen om de inhoud van het partijprogramma nog eens op te frissen bij de leden, legde de N-VA gisteren opnieuw het confederalisme als hoofdthema op tafel. Vandaag kwam kopstuk Jan Jambon het principe verdedigen in de studio van "De zevende dag". 

Volgens hem is het confederalisme gewoon een manier om "problemen op te lossen". "Franstaligen hebben links gestemd, maar krijgen nu een centrumrechts beleid van Vlaanderen opgelepeld. Daar is een oplossing voor: confederalisme."

Bekijk hier het hele interview met Jan Jambon in "De zevende dag":

Deze video is beschikbaar op

Meest gelezen