Video player inladen...

Klimaatminister Schauvliege: "Makkelijk om drastische maatregelen te nemen, maar iedereen moet meekunnen"

Tijdens een lokale CD&V-nieuwjaarsreceptie heeft Vlaams minister van Natuur en Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) gereageerd op de tienduizenden klimaatbetogers in Brussel. Ze zei dat het niet moeilijk is om drastische maatregelen te nemen, maar dat dan alleen de rijkere mensen die kunnen betalen.

Terwijl 70.000 betogers in Brussel op straat kwamen voor het klimaat, sprak Schauvliege dus op een lokale CD&V-receptie. "Het is heel makkelijk om drastische maatregelen te nemen", zei ze, "maar als niemand mee is en alleen mensen met een dikke portefeuille kunnen dat betalen, is dat geen goed klimaatbeleid."

Wel herhaalde de minister aan VRT NWS het initiatief van haar voorzitter Wouter Beke om het systeem van de bedrijfswagens te herbekijken. "We willen de bedrijfswagens niet afschaffen, maar als mensen nog zo'n wagen krijgen, dan zou die niks meer mogen uitstoten. Dat kan heel snel tot een vernieuwing van het wagenpark leiden."

Tot slot reageerde Schauvliege ook nog op de berichten dat N-VA gelooft dat ons land niet zonder kernenergie kan. "Dat is een afwijking van wat we in december met alle regeringen hebben beslist. Het lijkt me geen goed idee om daarop terug te komen."

Bekijk hier het interview met minister Schauvliege in "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen