Archieffoto

KMI waarschuwt voor stormweer, nummer 1722 actief

Vanavond en vannacht kan het stevig gaan waaien, vooral aan de kust. Daar verwacht het KMI snelheden tot 90 km/u. Binnenlandse Zaken heeft daarom het nummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende oproepen.

Volgens het Koninklijk Meteorologisch Instituut blijft het wisselvallig vandaag en vannacht, met bij momenten stevige buien en in Wallonië ook smeltende sneeuw en zelfs hier en daar sneeuw. Het gaat ook hard waaien. In het binnenland halen we straks windsnelheden tot 70 km/uur, maar aan de kust kan dat oplopen tot 90 km/uur.

Omdat het KMI waarschuwt voor stormweer heeft Binnenlandse Zaken beslist het nummer 1722 te activeren. Dat nummer is geen noodnummer. Het is vooral bedoeld om de echte noodnummers 112 (brandweer en ambulance) en 101 (politie) te ontlasten.

Binnenlandse Zaken benadrukt dat het activeren van het nummer 1722 niet betekent dat er sowieso overal zwaar weer op komst is en dat er mogelijk veel schade zal zijn. Het nummer dient dus vooral om plaats vrij te maken voor échte noodgevallen. Als er geen sprake is van een levensbedreigende of potentieel levensbedreigende situatie, kunt u dus het nummer 1722 bellen.

Meest gelezen