Leuven plaatst alcoholtesters in ondergrondse parkings

Er komen alcolabs in de ondergrondse parkings van Leuven. Daarmee kan je zelf testen of je te veel gedronken hebt. Je blaast in een rietje en krijgt meteen het resultaat.

In enkele steden hebben ze al alcolabs, maar binnenkort komen er dus ook in Leuven. Burgemeester Mohamed Ridouani : "Wij zullen in onze parkeergarages alcoholtesters zetten waar je als bestuurder kan testen of je te veel op hebt. Het is belangrijk dat mensen die boven hun limiet gaan, niet achter het stuur kruipen." 

De parkinggebruikers zijn positief: "Ik vind dat een goed idee. Ik ga het zeker gebruiken. Als je op restaurant geweest bent, weet je ook niet altijd of je veilig kan rijden." Een andere bestuurder zegt : "Er worden zoveel inspanningen gedaan om mensen die gedronken hebben uit het verkeer te weren, dus elke manier van controle is goed." Maar niet iedereen is even enthousiast : "Ik vind het geen slecht idee, maar of ik het ga gebruiken, dat weet ik niet. Ik zal zelf wel weten zeker wanneer ik achter het stuur mag kruipen." 

Meest gelezen