"Babyborrel" in luxeflat loopt lichtjes uit de hand

Een babyborrel, gecombineerd met een verrassingsfeest voor het komende huwelijk van haar zus. Met deze omschrijving hoopte een Britse vrouw via het online verhuurdersplatform Airbnb een luxueuze flat in Londen te reserveren. Wat haar ook lukte, zeker omdat ze tegenover eigenares Elizabeth Sterling beloofde dat slechts een beperkt aantal vrouwen het feestje zouden bijwonen. En dus verhuurde de 60-jarige vrouw haar flat, met een waarde van ruim 2,8 miljoen euro, afgelopen zaterdag voor 500 pond (580 euro). "Maar ik was naïef", aldus Sterling, wiens flat uiteindelijk door een 120-tal aanwezigen werd overspoeld en waar de politie moest tussenbeide komen om het feestje stop te zetten.

Elizabeth Sterling, die de flat al meerdere keren zonder problemen verhuurd had, op nieuwswebsite Daily Mail: "Ik heb veel rondgereisd en heb dus wel enig inzicht in mensen. Maar deze jonge vrouw heeft me compleet verrast. Ze was erg keurig gekleed, en ik had de indruk dat ze van rijke afkomst was. Waarom ze het feestje wilde geven, was zo speciaal, dat ik er emotioneel door geraakt werd. Bovendien verzekerde ze me, met zachte stem, dat ze de muziek zou afzetten, eens het middernacht was."

Maar om middernacht was er nog steeds luide muziek en toen Sterling zich van de situatie ging vergewissen -ze bracht de nacht iets verderop door-, zag ze meerdere jongeren rond het appartementsgebouw rondhangen, die probeerden om in haar flat binnen te geraken. In de flat zelf waren intussen een 120-tal feestende jongeren aanwezig.

Een woordvoerder van de politie op nieuwswebsite Independent: "Rond half 2 hebben we een telefoontje gekregen. We hebben dan een politiecombi gestuurd. De agenten hebben de gemoederen moeten bedaren en ze hebben de jongeren weggestuurd. Uiteindelijk verliep dit vlot en werd niemand geverbaliseerd."

Volgens Sterling loopt de schade aan het appartement in "de duizenden euro’s".  Airbnb liet intussen weten dat ze "een nultolerantie hanteren voor dergelijk gedrag en dat betrokkene voor schadegevallen altijd kan terugvallen op een garantiefonds van het bedrijf." 

Meest gelezen