Families van slachtoffers silobrand ontmoeten bedrijfsleiders

Maandagnamiddag organiseert de dienst slachtofferhulp van de Waregemse politie een ontmoeting tussen de familieleden van de slachtoffers van de zware silobrand en de baas van het bedrijf Pouleyn in Vichte waar het ongeval gebeurd is. Drie arbeiders van een externe firma raakten vrijdag zwaar verbrand na de explosie, een vierde arbeider bezweek aan zijn verwondingen.

Het wordt een emotionele bijeenkomst, want werknemers van Pouleyn zullen vertellen hoe ze de eerste zorgen hebben toegediend aan de slachtoffers. En de families willen natuurlijk ook weten wie verantwoordelijk is voor dat dramatische arbeidsongeval. "De schuldvraag wordt een belangrijk discussiepunt", zegt Isabelle Bouckaert van de politie. "Het is belangrijk dat de familieleden kunnen weten wat de slachtoffers ter plaatse hebben gezegd na het ongeval. Hoe waren ze eraan toe? Hadden ze pijn?"

Onderzoek duurt 6 maanden 

Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie in Vichte en de verantwoordelijkheid zal nog zes maanden duren. Dat zegt het arbeidsauditoraat van het parket.

Meest gelezen