Acht West-Vlaamse ziekenhuizen engageren zich voor "Generatie Rookvrij"

Op de kraamafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt is maandag "Generatie Rookvrij" gelanceerd. Acht West-Vlaamse ziekenhuizen hebben daar een charter ondertekend om kinderen van bij hun geboorte zo rookvrij mogelijk te laten opgroeien.

De acht ziekenhuizen engageren zich om zo weinig mogelijk roken toe te laten in en rond hun campussen. In het AZ Groeninge in Kortrijk bijvoorbeeld worden de campussen al rookvrij gehouden. En in het ziekenhuis in Tielt kan je enkel nog roken in hokjes buiten de ziekenhuismuren. 

Enthousiaste mama 

Jana Chanterie is in Tielt net bevallen van dochter Suse. Ze vindt Generatie Rookvrij een goed initiatief. "Als leerkracht lichamelijke opvoeding kan ik daar alleen maar achter staan. Ik hoop dat de grote broer van Suse en zij zelf later een voorbeeld mogen zijn."

Meest gelezen