Oude stortplaats in Vlierzele wordt golfterrein

In Sint-Lievens-Houtem zoeken ze een uitbater voor een gloednieuw golfterrein. Opvallend: het golfterrein komt bovenop de oude stortplaats van afvalverwerker ILVA in Vlierzele.

Twee jaar geleden liet de afvalverwerker onderzoeken of de terreinen van het oude stort in Vlierzele geschikt zijn om als golfterrein te dienen. En dat blijkt het geval. Daarom zoekt ILVA samen met het bestuur van Sint-Lievens-Houtem projectontwikkelaars en liefhebbers van golf om de werken aan het oude stort te starten. "De bedoeling is dat we tegen 30 maart alle inzendingen hebben. Dan kunnen we de verschillende opties bekijken zodat de werken in september of oktober 2019 kunnen beginnen." zegt Bart Rooms, directeur van de afvalverwerker.  

29 jaar concessie

De uitbater die uiteindelijk geselecteerd wordt voor de aanleg van het golfterrein, zal dat ook 29 jaar lang mogen uitbaten. De terreinen zullen ten vroegste in september 2021 open gaan, want zo lang zouden de werken kunnen duren.

Meest gelezen