"Grapje" met koffiebeker komt radiopresentator duur te staan

Midden vorige week was de Australische premier Scott Morrison te gast in de studio’s van radiozender Hit FM Cairns. Na een interview in het ochtendprogramma ging de premier op de foto met presentator Shad Wicker -ook bekend als Shad Wicka- , die een koffiebeker in zijn hand had. Maar nadat Morrison de foto op zijn Instagramaccount gepubliceerd had, ging die foto plots viraal. Wie goed keek, zag immers een duidelijke boodschap op de beker van Wicker staan en die was allesbehalve positief. Morrison haastte zich om de foto van zijn account te verwijderen. De radiozender was alvast 'not amused'.

Het was volgende foto die na het interview in de radiostudio genomen werd: 

Snel verschenen er close-ups van de beker die presentator Shad Wicker in zijn handen had. Op de beker waren de letters U-N-T te zien, waarbij het oor een C voorstelde. Samen maakte dat dus het woord 'cunt', wat 'kut' betekent, maar als scheldwoord, volgens Van Dale, ook als 'klootzak' en 'lul' kan vertaald worden:

De directie van de radiozender verontschuldigde zich een dag later en beloofde dat "er gepast gereageerd zal worden op hetgeen Wicker gedaan had. Zulk gedrag is totaal onaanvaardbaar en komt niet overeen met waar we voor staan. De zaak wordt momenteel verder onderzocht."

Afgelopen weekend nam Wicker, die op zijn eigen sociale media het "grapje" nog even levendig hield, afscheid van zijn publiek. Wicker was sowieso van plan om de radiozender te verlaten, maar volgens diverse Australische media behoort een verdere samenwerking in de toekomst niet langer tot de mogelijkheden. Ze beschouwen dit afscheid dan ook als een definitief afscheid bij Hit FM Cairns en spraken in hun berichtgeving over "het ontslag van Wicker".

Wicker zelf wenst voorlopig niet te reageren op het incident.

Meest gelezen