Videospeler inladen...

Leerlingen en leerkrachten houden stil protest tegen onderwijs­hervorming in Waregem

Leerlingen en leerkrachten van het Onze Lieve Vrouw-Hemelvaartinstituut in Waregem hielden vanmorgen een stil protest. Ze zijn niet tevreden over de geplande hervorming.

Veel leerlingen en leerkrachten van het Onze Lieve Vrouw-Hemelvaartinstituut in Waregem kwamen vanmorgen in het zwart naar school. Voor het eerste lesuur hielden ze een stil protest, met plakband op hun mond. Op die manier willen ze protesteren tegen de geplande hervorming.

Protest tegen hervorming

Het Onze Lieve Vrouw-Hemelvaartinstituut van Waregem maakt deel uit van de scholengemeenschap Sint-Paulus. Die wil de richtingen die ze aanbiedt anders organiseren. Een aantal opleidingen in het derde en vierde middelbaar zou verhuizen van het OLV-Hemelvaartinstituut naar het Heilig-Hartcollege, een andere school uit de gemeenschap. Maar heel wat leerlingen en leerkrachten zien dat niet zitten. Volgens hen is er te weinig overleg geweest.

Bijna vier vijfde van de zowat 200 leerkrachten hebben een klacht tegen ingediend bij het departement onderwijs.

Jean-Marie Noreillie, het hoofd van de scholengroep, begrijpt dat mensen zich zorgen maken. "Maar de veranderingen zullen geleidelijk aan worden doorgevoerd", zegt hij.

Herbekijk hieronder de reportage uit Het Journaal:

Waregem, protest, hervormingWaregem, protest, hervorming

Videospeler inladen...

Meest gelezen