Johan Verstreken (CD&V) stopt met politiek

Oostendenaar Johan Verstreken stopt met politiek. Hij zegt dat hij na rijp beraad beslist heeft om niet meer op te komen voor de verkiezingen van mei. Verstreken zegt dat hij al een tijdje kampt met gezondheidsproblemen.

Hij heeft er lang over nagedacht, maar Oostendenaar Johan Verstreken stopt met politiek. Hij zal niet meer op de lijst staan van de verkiezingen van mei. Verstreken zegt dat hij al een tijdje "wat gezondheidsproblemen" heeft. Meer uitleg wil hij daar voorlopig niet bij geven. 

Van media naar politiek naar media in de politiek

Johan Verstreken werd bekend als presentator bij BRT 2 West-Vlaanderen. Hij presenteerde met Ro Burms het programma "Fiestag". Op tv presenteerde hij trekkingen van de Nationale Loterij, stond hij mee aan de wieg van Samson en presenteerde hij het programma "De Muziekdoos". Samen met Bert Smets en Piet Soete was hij bedenker van het televisiekonijn Hopla.

In 2000 stapte hij in de politiek voor CD&V. Verstreken was in Oostende schepen van cultuur. En in 2004 werd hij ook lid van het Vlaams Parlement. Daar was hij o.m. actief in de mediacommissie. Diversiteit was ook een uitgesproken thema, vooral nadat het boek "Met gesloten vuisten" was verschenen. In dit boek over zijn leven dat hij maakte met journalist Carlos Alleene, kwam Johan Verstreken uit de kast. Op z'n 55e stopt hij nu dus met politiek.

Meest gelezen