Meisje uit Aalst maakt hoogste taart van Europa

De tienjarige Griet Huygens uit Aalst heeft haar stoutste droom waargemaakt. Samen met Tom Waes maakte ze de hoogste taart van Europa.

Griet Huygens volgt les aan het Sint-Jozefscollege in Aalst. Ze schreef zich in voor het Ketnet-programma "De Blacklist" en won het gouden lot. Zo kon ze haar droom waarmaken met de hulp van durfal Tom Waes. En die droom luidde: de hoogste taart van Europa maken. "Al sinds mijn peutertijd droom ik ervan om dessertenkok te worden, omdat ik héél graag bak," zegt Griet.

De voorbereiding

Zo'n grote taart maken, vergde wel wat voorbereiding. "We zijn naar een taartenfabriek geweest, daar hebben ze ons de kneepjes van het vak geleerd", vertelt Griet. "We hebben zelf het deeg gemaakt en in de oven gestoken. Zij hebben dan nog 300 taarten voor ons gemaakt." Ook de bakkersafdeling van TechniGO! in Aalst hielp mee: zij sneden meer dan 750 kilo fruit en hielpen bij de opbouw.

Het resultaat

Het resultaat is een taart van tien meter hoog, met een diameter van twintig meter. Naast die 750 kilo fruit, werden ook 3000 biscuits, 40 kilo chocolade, 2000 donuts en 6000 zure hosties in de taart verwerkt.

In de Heilig Hartkerk in Aalst kon je één van de 12.000 stukjes van de gigantische taart gaan verorberen. De 4000 stukken die niet verkocht werden, gingen naar armoedeorganisaties en naar het Sportpaleis, waar het Gala van de Gouden K's plaatsvond.

Meest gelezen