(archieffoto)

Zware avondspits op Antwerpse ring door noodherstellingen en ongevallen

Op de Antwerpse ring en de aankomende snelwegen E313 en E19 (vanuit Nederland) is de avondspits bijzonder moeilijk verlopen door noodherstellingen en door ongevallen. In de beide richtingen liep de wachttijd op tot een uur. Omstreeks 20.30 was de verkeershinder voorbij.

Rond 19.30 uur vanavond stond er in en rond Antwerpen een file over de hele lengte van de ring van Merksem tot de Kennedytunnel en vervolgens nog tot in Zwijndrecht op de E17. Daar wordt richting Gent al de hele dag een noodherstelling uitgevoerd nadat ernstige schade aan het wegdek was vastgesteld.

De wachttijden liepen al de hele avondspits op tot een uur vanop de aankomende snelwegen E313, E19 (vanuit Nederland) en A12. Intussen zijn de files opgelost. De noodherstelling zal nog de hele nacht duren, maar volgens Agentschap Wegen en Verkeer wel afgerond zijn tegen de ochtendspits van morgen. De Liefkenshoektunnel blijft zolang tolvrij.

Meest gelezen