Video player inladen...

Drie doden bij tornado in La Havana, inwoners in shock: "Enorme schade, alles in minder dan een minuut"

Een tornado met windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur is zondagavond door de Cubaanse hoofdstad La Havana getrokken. Vooral de wijk Regla is zwaar beschadigd, van sommige woningen staat maar een enkele muur meer recht. Drie mensen kwamen om, meer dan 170 mensen raakten gewond. "Het was als in een thriller. De wind blies de voordeur weg en plette mij tegen de muur," zegt een geschrokken inwoner. De overheid zorgt voor watervoorraden, en herstelt de elektriciteitsvoorziening. Het is tientallen jaren geleden dat La Havana nog door een tornado werd getroffen, ze komen ook zelden voor in Cuba. De laatste memorabele storm, in de stad Bejucal, dateert van december 1940.

Meest gelezen