Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Vijf mensen opgepakt voor mogelijke betrokkenheid wapenlevering aan dader op aanslag kerstmarkt in Straatsburg

In de Franse Elzas zijn vanmorgen vijf mensen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij de levering van het wapen dat door de dader van de schietpartij op een kerstmarkt in Straatsburg werd gebruikt. Dat hebben bronnen nabij het onderzoek bevestigd.

Nader onderzoek moet nu uitwijzen wie in welke mate betrokken is geweest. Opmerkelijk is dat alle vijf verdachten, onder wie een 78-jarige man, tot dezelfde familie behoren. Drie andere mannen zijn 32, 34 en 64 jaar oud. De vijfde verdachte is een 57-jarige vrouw.

De 29-jarige Cherif Chekatt pleegde op 11 december een aanslag met een vuurwapen op de kerstmarkt in de Franse stad Straatsburg. Hierbij kwamen 5 mensen om het leven en raakten 11 anderen gewond. Chekatt werd twee dagen later in de wijk Meinau door de politie doodgeschoten, waarna IS de aanslag opeiste.

Onderzoekers vermoeden dat de verdachten enkele dagen voor de aanslag het wapen aan de schutter hebben geleverd. Het ging hierbij om een 8 mm pistool uit de 19e eeuw.

Meest gelezen