Agent die belangrijke informatie gelekt zou hebben in dossier humanitaire visa blijft aangehouden

De politieagent die belangrijke informatie gelekt zou hebben uit het dossier over het gesjoemel met humanitaire visa blijft aangehouden. De 48-jarige man mocht van de raadkamer de gevangenis verlaten met een enkelband. Maar het parket is meteen in beroep gegaan, dus de man blijft voorlopig in de gevangenis.

De bal ging enkele weken geleden aan het rollen: Melikan Kucam, gemeenteraadslid voor N-VA in Mechelen, zou gefraudeerd hebben met humanitaire visa en die voor grof geld verkocht hebben aan oosterse christenen uit Syrië. In een reportage van “Pano” spraken verschillende getuigen over bedragen tussen de 2.500 en 10.000 euro per visum. Normaal gezien moeten mensen enkel de administratiekosten voor zo’n visum betalen. 

Enkele dagen later werd er ook een agent aangehouden. Hij werkt voor de centrale diensten van de federale politie en wordt verdacht van schending van zijn beroepsgeheim. Hij zou informatie gelekt hebben uit het dossier, kort vóór er huiszoekingen plaatsvonden. Het is wel een apart gerechtelijk onderzoek. Vandaag moest de 48-jarige agent voor de raadkamer verschijnen. Die heeft beslist dat de man aangehouden blijft. Hij mocht van de raadkamer de gevangenis wel verlaten met een enkelband. Maar omdat het parket meteen in beroep gegaan is, zal de kamer van inbeschuldigingstelling zich over de zaak moeten buigen. Tot dan blijft de man in de cel.

Meest gelezen