Dodelijk arbeidsongeval in haven van Zeebrugge

Een man van 28 is overleden na een ongeval op een baggerschip in de haven van Zeebrugge. Hij viel 12 meter naar beneden en overleed later aan zijn verwondingen.

Tijdens het verplaatsen van metalen buizen van 12 meter lang, liep het plots helemaal mis, zegt Filiep Deketelaere van het arbeidsauditoraat. "De matroos stapte achteruit in een niet-afgeschermde zone. Hij viel 12 meter naar beneden en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens onze eerste bevindingen stond het slachtoffer in een niet-toegelaten zone."

De vraag is nu of alle veiligheidsvoorschriften gerespecteerd werden op dat baggerschip. Het is dus de derde keer al op een week tijd dat iemand in onze provincie sterft na een ongeval op het werk. Afgelopen vrijdag viel er nog een dode bij de zware explosie in een silo in Vichte. En een vrachtwagenchauffeur uit Meulebeke stierf vorige week toen hij geklemd raakte tussen zijn cabine en zijn oplegger.

Meest gelezen