Belastingen in Mechelen gaan omhoog: "Koken kost geld"

De stad Mechelen is van plan om de onroerende voorheffing fors te verhogen. Tegelijkertijd wil de stad de personenbelasting licht verminderen. Dat heeft het college gisteravond aangekondigd tijdens de gemeenteraad.

"We willen nu al een taxshift doorvoeren in plaats van volgend jaar", zei burgemeester Bart Somers (Stadslijst) vanmorgen tijdens de Burgemeestersmarathon van Radio 2. "Daarbij willen we de personenbelasting verlagen - zo komen we bij de top-3 van de steden met de laagste personenbelasting. Want we denken dat we werken moeten aanmoedigen en mensen moeten activeren." 

Onroerende voorheffing

Maar tegelijkertijd zullen de opcentiemen op de onroerende voorheffing wel stijgen. "Koken kost geld, en daarom gaan we de belasting op gebouwen verhogen. Want de massieve investeringen die we de voorbije jaren gedaan hebben, hebben er voor gezorgd dat huizen en gebouwen in Mechelen veel meer waard zijn geworden. En dat willen we voor een stukje terugvragen, dat lijkt me een heel billijke zaak."

Volgende maand wordt de begroting ingediend, en moet de gemeenteraad daar dus nog over stemmen

Meest gelezen