Brand in ziekenhuis Zottegem:  patiënten geëvacueerd, niemand raakte gewond

In Zottegem, Oost-Vlaanderen, zijn 37 mensen geëvacueerd na een brand in het Sint-Elisabethziekenhuis. Het medisch en het gemeentelijk rampenplan waren enkele uren van kracht. De brand is vannacht ontstaan in de technische ruimte. Ondertussen is de brand geblust en onder controle en het rampenplan afgeblazen. 

In het Sint-Elisabethziekenhuis in Zottegem is iets na 2 uur vannacht brand ontstaan in een technische ruimte, met veel rookontwikkeling. De brand was snel geblust, en niemand raakte gewond. Maar de rook was zo hevig dat 37 patiënten naar andere afdelingen van het ziekenhuis werden gebracht.

Voorlopig kunnen de patiënten niet terug naar hun kamer. "De bluswerken zijn afgelopen, de kamers verlucht en een CO-meting wees uit dat alles veilig is", zegt burgemeester Jenne De Potter. "Nu is het aan het ziekenhuis om te kijken hoe snel ze de kamers weer kunnen klaar krijgen en de patiënten kunnen terugbrengen." 

Meest gelezen