Koning Filip op bezoek bij T2 Campus in Genk: "Ik was zenuwachtig, maar de koning stelde me helemaal gerust"

De koning bezoekt in Genk de T2 Campus waar de VDAB, Syntra en de stad samenwerken rond technologie en talent. Hij gaat ook langs in het Training Lab dat zich toelegt op kunststoffen en nieuwe materialen.

Technologiecampus

Zowel leerlingen als werknemers, werkzoekenden en ondernemers volgen op de T2 Campus opleidingen in hoogtechnologische labo’s die focussen op nieuwe energie, IT, nieuwe materialen en elektro. Koning Filip bezocht er verschillende duale opleidingen, zoals sanitair- en elektrotechnisch installateur.

Ook een aantal 'nieuwe' opleidingen kwamen aan bod, zoals bijvoorbeeld virtual reality animation producer, visual effects artist en soundproducer. "De koning was vooral geïnteresseerd in de VR-oefening", zegt lesgever Mustafa. "Het is echt een bijzondere dag. Ik was wel wat zenuwachtig, maar de koning stelde me helemaal gerust, ik was echt op mijn gemak."

Warm onthaal

Jeannine Venken van een chocolaterie uit Oudsbergen stond de koning op te wachten met een gepast geschenk. "Ik heb een doos pralines bij voor het koningspaar en ook een vlag uit chocolade met groetjes uit Oudsbergen. Ik ben wel fier op ons land en de koning en ik heb hem nog nooit ontmoet. Dus ik ben blij dat ik de koning eindelijk mag ontmoeten."

Koning Filip op T2 campus

Meest gelezen