Videospeler inladen...

Drie doden aangetroffen in drugslab in Hechtel-Eksel

In Hechtel-Eksel, in de provincie Limburg, zijn vannacht drie doden aangetroffen. Dat bevestigt het parket van Limburg. De drie mannen zijn door de politie gevonden in een bedrijfsgebouw dat diende als drugslab. Het parket is een gerechtelijk onderzoek gestart. 

Rond vier uur vannacht werd de brandweer in de Limburgse gemeente Eksel opgeroepen voor een gasgeur in een bedrijfsgebouw. Daar troffen de hulpdiensten drie dodelijke slachtoffers aan. Ze lagen in een loods die dienst deed als drugslab, een productieruimte voor de aanmaak van synthetische drugs. 

"Een speciale unit met gasmaskers heeft de eerste onderzoeken gedaan," verduidelijkt procureur Guido Vermeiren. "Zij hebben de lichamen buiten gebracht en een uitwendige lijkschouwing gedaan. Daaruit bleek dat er aanwijzingen zijn dat er giftige dampen geweest zijn die de dood veroorzaakt hebben."

Er zijn aanwijzingen dat er giftige dampen geweest zijn die de dood veroorzaakt hebben

Procureur Guido Vermeiren

De mannen zijn wellicht dus overleden door toxische dampen die vrijkwamen bij de aanmaak van synthetische drugs. Er waren geen sporen van geweld. De drie dodelijke slachtoffers werden nog niet geïdentificeerd. Het parket is nu een gerechtelijk onderzoek gestart.

Herbekijk hieronder het gesprek met onze reporter ter plaatse Bart Cortoos:

Videospeler inladen...

Meest gelezen