Jan Jambon (N-VA): "Enkel premier met communautaire hervormingsagenda"

De N-VA gaat niet in een nieuwe federale regering stappen zonder hervormingsagenda. Dat zegt voormalig minister van Binnenlandse Zaken en N-VA-lijsttrekker Jan Jambon tijdens de burgemeestersmarathon van Radio 2 Antwerpen. "Ik wil de laatste premier zijn van België zoals we het nu kennen."

"De bedoeling is dat wij het stuk immobilisme dat er in ons land toch nog altijd is in een aantal federale dossiers doorknippen", zegt Jambon. "Geef de deelstaten de bevoegdheden, dan kunnen ze dat zelf oplossen. N-VA zal alleszins niet in een regering treden zonder hervormingsagenda."

"Graag burgemeester"

Jan Jambon gaf ook aan dat hij  - na de val van de regering-Michel I - graag burgemeester van Brasschaat is. "Het begint al met veel minder autoritten. Alles ligt nu op een paar kilometer van m'n deur. Zodra het weer het toelaat, zal ik ook vaker de fiets kunnen nemen. Maar ook een burgemeester heeft een hele drukke agenda hoor. Misschien heeft mijn familie dat wel wat onderschat. Veel meer zien ze me nu niet."

"Zeker geen tram"

De Brasschaatse burgemeester verwierp nog eens definitief de vraag naar een tramverlenging van Antwerpen naar Brasschaat. "De Brasschatenaar wil geen tram. Enkel de linkse partijen willen dat en dat is maar 20 procent van de bevolking."

Meest gelezen