Essen geeft premie voor beveiliging tuinhuis

Wie in Essen z'n tuinhuis extra wil beveiligen kan daar voortaan een subsidie voor krijgen van de gemeente. Het gemeentebestuur wil op die manier het aantal inbraken in tuinhuizen terugdringen.

Inbraaksubsidie

Wie in Essen woont, kan nu al een subsidie krijgen voor het beveiligen van zijn woning. "Maar we liggen aan de grens en we zien dat er best ook veel wordt ingebroken in tuinhuizen", zegt burgemeester Gaston Van Tichelt. "In zo'n tuinhuis staan vaak dure spullen zoals fietsen. Door nu een subsidie toe te kennen hopen we dat mensen hun tuinhuis beter gaan beveiligen en dat we op die manier ook het aantal inbraken kunnen terugdringen."

Tuinhuispremie

De premie die de gemeente Essen zal toekennen aan mensen die hun tuinhuis beveiligen bedraagt maximum 1500 euro of 30% van de kostprijs van de beveiliging. Ook hangt de premie af van het inkomen van de huisbewoners en van de grootte van het huis. Hoe groter de woning, hoe kleiner het percentage dat wordt terugbetaald. 
 

Meest gelezen