Video player inladen...

"Helaas zal onze film "Green book" over tien jaar ook nog relevant zijn"

Nieuw in de bioscoop deze week is “Green book”. De film won onlangs de Golden Globe voor beste film en is genomineerd voor 5 Oscars.

"Green book” vertelt het waargebeurde verhaal van de vriendschap tussen een beroemde zwarte pianist en zijn blanke chauffeur. Tijdens een concerttour in het zuiden van de Verenigde Staten, begin jaren 60, worden de twee meermaals geconfronteerd met racisme.

Nu vreemdelingenhaat in heel wat westerse landen weer oprukt, is het volgens de makers een heel actuele boodschap. En volgens hoofdrolspeler Mahershala Ali zal die boodschap nog wel een tijdje actueel blijven. "Helaas zal onze film over tien jaar ook nog relevant zijn", zegt Ali in een interview met onze filmman Ward Verrijcken.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen