"Ik denk dat mijn zwangere buik te klein aanvoelde voor beide baby’s"

Het is niet zo uitzonderlijk dat tweelingen op verschillende dagen geboren worden. Maar als het 2e kind een week op zich laat wachten om ook ter wereld te komen, dan is dit toch "extreem uitzonderlijk", zoals een van de dokters het uitdrukte in het ziekenhuis waar beide baby’s van Windie Wilson geboren werden. Voor kersverse moeder Wilson uit Tyler, in de Amerikaanse staat Texas, voelde de hele situatie alvast "surrealistisch" aan.

Normaal was de bevalling voorzien voor begin maart, maar op 13 januari braken Wilsons vliezen en haastte ze zich naar het ziekenhuis. Wilson op nieuwswebsites KLTV en Inside Edition: "Ik was er helemaal klaar voor. Dat gevoel van: "Laat maar komen!" Maar dan gebeurde niet wat er verwacht werd. Nadat dochter Elliyana in de late namiddag geboren was, ging bij manier van spreken de deur opnieuw dicht."

"Alles wat gebeurde voelde zo onecht aan. Ik dacht nog dat men de 2e baby met een keizersnede ter wereld zou brengen. Maar dat vonden de dokters geen goed idee. Ze vonden het beter de andere baby nog wat in mijn buik te laten zitten. Maar ging dat een paar uren zijn? Of een paar dagen? Daar konden ze me geen antwoord op geven. Uiteindelijk werd het dus een week. En dat, zo gaven ze nadien toe, hadden ze niet verwacht."

Zeven dagen na Elliyana (zie foto op bijgevoegde tweet) werd Jeweliana geboren. Heel die tijd bleef mama Wilson in het ziekenhuis.

"Elliyana is duidelijk de actiefste van de 2 baby’s. Ik denk dat ze zo ongeduldig was dat ze zo snel mogelijk ter wereld wilde komen. Jewelliana is veel rustiger en voelde zich meer op haar gemak in mijn buik."

"Ik denk dat er in mijn buik geen plaats genoeg was voor beide baby’s en dat daarom de eerste er vroeger uit wilde. Ik ben dan eigenlijk ook maar klein van gestalte", grapte de vrouw, die momenteel nog twijfelt of ze de verjaardagen van haar beide dochters op 2 verschillende dagen of op dezelfde dag zal laten plaatsvinden.

Meest gelezen