Lift "slaat op hol" in Brits winkelcentrum

Een dagje uit in het St Davids Shopping Centre in Cardiff, Groot-Brittannië, liep afgelopen zaterdag voor een 13-tal aanwezigen niet zoals gepland. Toen ze immers de lift in het druk bezochte winkelcentrum wilden nemen, ging die een half uur lang een eigen leven leiden. Hij bleef gedurende die periode maar op en neer gaan. Uiteindelijk kon het bedrijf, verantwoordelijk voor de lift, in samenwerking met de plaatselijke brandweer, de bezoekers uit de lift bevrijden. De eigenaars van het winkelcentrum hebben zich intussen verontschuldigd voor het incident.

Een van de 'slachtoffers' in de lift, Megan Jones, op BBC News: "Nadat ik eerst nog een broodje was gaan halen, stapte ik samen met mijn moeder in de lift. In totaal waren er 13 mensen aanwezig. We merkten onmiddellijk dat er iets niet juist was met het bedieningspaneel, omdat er geen lichtjes te zien waren. Je kon dus niet zien op welke verdieping je was. Plots gingen we vanzelf omhoog."

"Op en neer, met momenten dat we echt met een smak de bodem raakten. We wisten niet goed wat te doen. Sommigen gingen op de grond zitten, omdat ze dachten zo de schok, als we de bodem raakten, beter te kunnen opvangen. Je mag wel zeggen dat het een en al paniek was. Ik heb op een bepaald moment gedacht dat we er niet levend uit zouden geraken, ook al omdat we aanvankelijk niemand konden bereiken, zelfs niet met onze gsm’s."

"Toen de brandweermannen erin slaagden de lift tot stilstand te brengen, huilde iedereen, zowel van opluchting als van pure angst. Ook nu nog heb ik nachtmerries."

De lift wordt momenteel nagekeken en er wordt onderzocht wat er juist fout gegaan is. De eigenaars van het winkelcentrum hebben zich intussen verontschuldigd en "a gesture of goodwill" beloofd aan de gedupeerden.

Meest gelezen